Vegotrender vi kommer att se 2021

December 29
Vegotrender
Dela artikeln:

Veganmat har ökat i popularitet i år eftersom fler och fler människor inser att konsumtion av djur och deras ägg inte bara är inhumant utan också har dramatiska konsekvenser för vår planet och vår hälsa.

Utan tvekan ett tufft år för oss alla, 2020 har inspirerat många människor att vidta åtgärder för att göra världen till en bättre plats för alla på den. Ännu fler restauranger runtom i världen introducerade veganska alternativ i år. Och redan nu kan vi förutse vilka trender som kommer växa fram år 2021.

Vegankyckling

Vegansk kyckling

2020 lanserade KFC sin enormt framgångsrika veganska kycklingburgare  – och sålde en miljon av dem bara i januari – och Nando’s följde med sin egen läckra veganska kyckling.

Alla krogar kommer säkert att följa efter, och vi är glada över att prova alla nya erbjudanden så snart de introduceras.

Vegansk snabbmat

Veganska snabbmatsställen dyker upp hela tiden, och vi förutspår att det kommer att finnas många fler nästa år. Från hamburgare toppad med vegansk ost till kebab gjord med seitan kan man njuta av vegansk snabbmat utan att ha skuldkänslor.

Men det kommer inte bara att vara veganska snabbmatsrestauranger som ökar i popularitet – snabbmatskedjor som Burger King ska också följa efter KFC och Subway genom att utöka sitt erbjudande av vegorätter på sina menyer.

Vegansk take-away

Vegansk take-away

Ibland finns det inget bättre än att bara koppla av och mysa och slippa laga mat. Då gör vegansk take-away det möjligt.

Alla ledande snabbmatskedjor har redan färdiga måltider tillgängliga för avhämtning, som du helt enkelt kan värma upp i mikron. Det finns även massor med leveransappar så att det hela blir ännu enklare! Håll ögonen öppna, det kommer finnas mer av sånt 2021!

Vegansk fisk och skaldjur

Gillar du fisk och vill välja ett miljövänligt alternativ? Det finns massor med veganska fiskprodukter som ger dig den ”fiskiga” smaken utan att skada några djur och förbered dig på att se mycket mer av detta i matbutiker och restauranger nästa år.

Vegoost

Vegansk ost

Vi, veganer älskar ost gjord på växtmjölk så det är goda nyheter att djurvänliga, mjölkfria och läckra ostprodukter blir allt vanligare. Det är ännu bättre nyheter att detta bara är början. År 2021 kommer fler och fler att välja ostar gjorda på nötter och soja istället för de som är gjorda på mjölk.

Veganska ägg

Veganska ägg

2020 har funnits alternativ för veganskt kött och ost, och veganska ägg ligger inte långt efter.

Veganska äggersättningar för bakning har funnits på jättelänge (till exempel banan). Men vi tror att  2021 kommer det dyka upp en mängt produkter att välja mellan för att göra äggröra, omeletter, quiche och mer, allt utan skada kycklingar.

Veganska bakelser

Veganska bakelser

Vi är övertygade om att veganska croissanter och makaroner snart kommer att bli allmänt tillgängliga på bagerier, matbutiker och kaféer över hela världen. En vegansk pastel de nata? Ja tack!

Eller, om du gillar bakning, varför inte göra din egen?

Vegansk fermenterad mat

Vegansk fermenterad mat

Livsmedel som är rika på probiotika är ett gott sätt att lägga till hälsosamma bakterier i din kost – och vegansk fermenterad mat blir allt mer populärt. Från kombucha till veganska yoghurtdrycker till tempeh, man blir inspirerad av denna blomstrande trend, och ännu fler spännande nyheter kommer sannolikt att komma 2021.

Veganska matkassar

Många av oss har lagat mer i år, testat nya recept och bakat bananbröd som om det är vårt jobb. Färdiga matkassar är en utmärkt tjänst som möjliggör mer experiment i köket, och stora varumärken kommer säkert att tillgodose önskan om mer växtbaserade alternativ.

Varför välja vego?

Det blir alltmer populärt att vara vegan eftersom fler och fler människor inser att andra djur har samma önskan att leva som vi – och att äta veganskt är bättre inte bara för djuren, utan också för vår planet och vår egen hälsa.

Shopping Basket