Hus på resande fot

December 29
Hus på resande fot
Dela artikeln:

Husbilsliv har varit en växande trend bland bohemiska digitala nomader under det senaste decenniet, men i framtiden när människor börjar resa igen kan det romantiska hippiefordonet i allt högre grad ersättas med ultramoderna mobila hem med bekvämare faciliteter. Och där världen en gång var lätt tillgänglig för resenärer är det möjligt att de nu bara kommer att vara nöjda med dess mindre områden.

Många förutsäger att det framtida hemmet är minimalt och rörligt. Den snabbt föränderliga världen med flera nya utmaningar kommer att öka behovet av flexibla, prisvärda och miljövänliga mini-hem som kan flyttas till nästan överallt.

Samtidigt ökar inrikesturismen och COVID-19 har väckt spekulationer om långvarig isolering. Semester i hemlandet kallas ”staycations” med färre koldioxidutsläpp, stress och kostnad för att resa långt.

Kollisionen mellan dessa trender kan belysa framtiden för resor.

Framtiden för internationella resor

COVID-19 har haft en enorm effekt på resebranschen när länder har stängt sina gränser och reserestriktioner har genomförts.

Flygbolag och hotell har mött särskilt svåra tider. Viruset kommer definitivt att ha långsiktiga effekter på både ekonomin och kundernas förtroende även om det akuta hotet går över.

Rädslan för föroreningar, tillsammans med ekonomiska och miljömässiga utmaningar, kan flytta intresset ännu mer mot lokala destinationer och privata resor.

Individualism, flexibilitet och integritet

Bärbara hem finns i olika modeller och storlekar.

De kan vara små eller större hus med modulkonstruktion, som tysk Coodo, som också kan förvandlas till en husbåt.

Självhållbarhet är ett vanligt inslag: solceller eller vindkraftverk används för att producera energi. Återvinningsbara material med låg slagkraft används ofta i konstruktionen. Dessa ger tydliga fördelar jämfört med en traditionell husbil.

Men precis som husbilar för digital nomads passar mobila hem perfekt för dem som gynnar individualism, flexibilitet och minimalism i sina resor – och integritet utan alltför många interaktioner.

Hemtrevliga anläggningar mitt i skogen

Naturen har blivit viktigare för människor som bor i stadsområden. Fritidsaktiviteter har ökat sin popularitet, antingen i form av camping eller mer glamorösa ”glamping”, som kombinerar lyx och naturupplevelser.

Mobila hem kan ge ett enkelt sätt att flytta hela ditt liv en stund på vackra naturliga platser för att koppla av utan att äventyra dagens komfort. Se till exempel på Kingsröd motorhome som med överdådig lyx, slående design, linjära utseende tystar även den mest kräsna.

Längre fram kan passagerarhytter som bärs av robotar eller drönare erbjuda tillgång till ännu mer exotiska platser för rikare människor. De skulle kunna tillbringa en natt på toppen av ett berg eller på svårtillgängliga platser.

Från boende till ny typ av infrastruktur

En ökning av inrikesturism är ekonomiskt fördelaktig för länder, städer och lokala företagare.

Det är ofta mindre beroende av högsäsonger och sprider sig året runt. Om mobila hem blir en norm när man reser måste länder och städer lansera ett reseekosystem och infrastruktur som skiljer sig från traditionella campingområden.

Det kan bli vanligt med reservering av populära platser. I stället för logistjänster måste städerna erbjuda attraktiva platser och tjänster för resenärer med mobila hem. Istället för Airbnb-hem kan privatpersoner som äger mark erbjuda campingplatser.

Hur tror du att framtiden för turismen kommer att utvidgas när människor börjar resa igen? Kommer vi se uppkomsten av ett utbrett husvagnsliv med ultramoderna mobila hem?

Inrikesturism

Turism och affärsresor har drabbats av en betydande minskning av resenärerna på grund av världsomspännande karantäner och restriktioner. I framtiden kan denna utveckling påskyndas av den försämrade ekonomiska situationen överallt, de stigande flygbiljettpriserna, den allmänna medvetenheten om risken för infektion i samband med resor, ett nyligen väckt intresse för inrikesresor och natur samt de nya möjligheterna genom fjärrarbete och virtuell turism. Om de nya sätten att arbeta blir normen är det möjligt att den tidigare trenden med massturism kommer att ersättas med en ny trend för inrikes- och naturresor.

Portabla hem

Det finns mobila hem på marknaden med modeller som sträcker sig från självhållbara hus till lätt modifierbara hem. Mobila hus blir populära eftersom de erbjuder billiga och flexibla bostäder i en tid som präglas av en växande global befolkning, urbanisering, rörlighet och miljöutmaningar.

Isolationsekonomi

I isoleringsekonomin reser människor mindre och de flesta saker kan hanteras hemifrån. När social interaktion och resor minskar på grund av rädsla eller personligt val ökar behovet av teknikbaserade kommunikationskanaler och internetbaserade tjänster. Innovationer på distans, streamingtjänster och marknadsplatser på nätet gör människors liv enklare. Några nackdelar med långvarig isolering kan vara bildandet av misstro mot utomstående.

Shopping Basket