10 världens bästa nya restauranger 2020

December 18
Dela artikeln:

Från mexikanska rätter med fantastisk utsikt över hustaken i London till etiopisk mat i centrala New York, medelhavskreativitet i Bangkok till en Texas-inspirerad grill i Hong Kong. Här är 10 nya ställen runt om i världen att prova i början av det nya decenniet.

Madera på Treehouse London

Systerrestaurangen till Toca Madera i Los Angeles och Scottsdale, Madera på Treehouse London ger en förhöjd upplevelse av traditionell mexikansk mat till den brittiska huvudstaden.

Maten som erbjuds inkluderar en rå bar med smakrika ceviche-rätter, en taqueria som serverar färska blå majstortillor och specialiteter som carne asada och Black Angus biff på lavastenar.

Veganska, vegetariska och glutenfria alternativ garanterar att alla smaker tillgodoses, medan dryckens program inkluderar premium mezcal och tequila, samt goda drinkar med ingredienser som chile de arbol eller passionsfrukt.

Madera på Treehouse London

TURK Fatih Tutak, Turkiet

Den hyllade turkiska kocken Fatih Tutak, som har arbetat överallt från Köpenhamn till Hongkong, återvänder till sina rötter genom att öppna sin första restaurang i Istanbul.

Genom att ha ett nära samarbete med turkiska fiskare, jordbrukare och hantverksproducenter tar Tutak sitt lands bästa produkter.

Maten serveras i en modern, ljus miljö, och kockens omfattande internationella erfarenhet kombineras med turkiska traditioner för att tolka bekanta smaker.

Detta betyder flerskiktade rätter som inkluderar bulgurvete med miso, kalvkött och rädisor, eller en anka med sura körsbär och kastanjer. Efterrätter som erbjuds inkluderar en ”snö” av citronverbena och persimon, medan alla viner som serveras är turkiska.

TURK Fatih Tutak

The Mayfair Supper Club, Las Vegas

Vegas är förmodligen en av de bästa restaurangerna i USA tack vare sin till synes ostoppbara våg av restauranger som leds av inhemska och internationella kändiskockar.

Öppet sedan nyårsafton, The Mayfair Supper Club, en ny plats på The Strip på The Bellagio, lovar ett nytt kulinariskt landskap, samtidigt som man tar med old school glamour.

The Mayfair Supper Club

Cheval Blanc Paris

Trots att det inte har varit öppet på åtminstone några månader har denna restaurang från tre Michelin-stjärniga kocken Arnaud Donckele redan gjort parisiska matälskare glada.

Platsen är den superlyxiga Cheval Blanc Paris vid stranden av Seinen, intill det berömda Louvren.

Med tanke på Donckeles fantastiska rykte blir hans gastronomiska skapelser högtidsfester för magen, med konstnärligt utformad och felfri presentation vid varje måltid.

Cheval Blanc Paris

HENRY, Hong Kong

Baserat i Hong Kong kanaliserar denna nya amerikanska grillhouse södra delarna av USA med en meny som övervakas av den brittiska kocken de Cuisine Nathan Green.

Köttspecialisten kommer med kritik och offentliga uppmärksamhet från ett antal restauranger i både Hong Kong och London, som alla har hyllat kolgrillning, köttbearbetning och slakt.

Hans meny på HENRY fortsätter på detta sätt, med val som American Black Angus som åldras i 90 dagar i Woodford Reserve Bourbon och ask eller en Becker Lane Farm Pork Chop serveras med arvsmorötter och syltade senapsfrön.

Rätter i sydlig stil går från snacks och förrätter till soppor och sidor, medan desserter låter lämpligt syndiga.

På designfronten kan gästerna förvänta sig läderbanketter och polerat mässing för en nattklubbskänsla, medan marmorbaren leder till en terrass för cocktails, fina viner eller cigarrer.

HENRY

Davies and Brook, London

Få namn inom samtida gastronomi är lika kända som den schweiziska kocken Daniel Humm, som har hjälpt till att göra restauranger som New Yorks ikoniska Eleven Madison Park oslagbar.

Hans första satsning i London kommer i form av Davies och Brook på det stora Claridge’s Hotel. Restaurangen döptes efter tvärgatorna där den berömda byggnaden i stadens Mayfair-distrikt sträcker sig. Det här är ett utrymme som Humm känner väl efter att ha arbetat där mer än 25 år tidigare.

Några av hans signaturrätter har, som anka glaserad med honung och lavendel, men det finns gott om nya tillägg, som grillad revbiff med mynta eller citrus-marinerad sydseriola med krispigt ris.

De eleganta Art Deco-interiörerna inkluderar moderna detaljer, till exempel verk av den amerikanska konstnären Roni Horn, medan baren är den bästa platsen för cocktails.

Davies and Brook

Côte by Mauro Colagreco, Capella, Bangkok

Den argentinska kocken Mauro Colagreco skryter inte bara med tre Michelin-stjärnor på Mirazur, hans restaurang i södra Frankrike, han har även den eftertraktade platsen på den alltid omstridda listan av världens 50 bästa restauranger.

Côte av Mauro Colagreco, den senaste satsningen för det kulinariska kraftverket, som hade samarbetat med titaner som Alain Ducasse och Bernard Loiseau, lanserar ett nytt ställe i den thailändska huvudstaden Bangkok i år.

Menyn är inställd på att erbjuda moderna upplevelser av klassiska rätter från Medelhavskusten i Frankrike och Italien, förutom några signaturer som redan serveras på Mirazur.

I en stad där mat vävs in i det dagliga livet som få andra, är förväntningarna stora att Côte av Mauro Colagreco kommer att lägga till Bangkoks rykte som ett seriöst resmål.

Côte by Mauro Colagreco

Le chêne, Sydafrika

Le chêne, som betyder ”eket” på franska som öppnades nyligen i Franschhoek, en destination som snabbt hävdade sitt rykte som Sydafrikas kulinariska huvudstad.

Här skapar kocken Darren Badenhorst fina middagar från två rätter till en fullständig smakmeny.

Hyperlokala råvaror förvandlas till rätter som bakad lokal kummel med saltad citron och en risärgad risotto eller porcini-svamp med en tartar av springbok.

Lokalens vinterträdgård erbjuder panoramautsikt över Franschhoek Valley, medan vinet är en annan höjdpunkt tack vare regionens berömda rika vingårdar.

Le chêne

The Japanese by The Chedi Andermatt, Schweiz

Lyxigt schweiziskt skidhotell Chedi Andermatt, designat av den berömda belgiska arkitekten Jean-Michel Gathy, är nu hem för en ny restaurang som helt enkelt heter The Japanese.

Det är beläget cirka 2300 meter över havet och är den högsta japanska restaurangen i Schweiz med fantastisk utsikt över Oberalp-passet och Ursem-dalen, särskilt från terrassen med 45 platser.

Dess mysiga alpinredning har brusande öppna spisar samt asiatiska detaljer som speglar varumärkets arv, medan menyn leds av chefskocken Dietmar Sawyere.

Förvänta dig raffinerade återgivningar av Japans stora sortiment av tekniker och rätter, allt serverat med precision och kärlek på detaljer.

The Japanese by The Chedi Andermatt

Des Roses et des Orties, Toulouse

Södra Frankrikes Toulouse är känt som den ”rosa staden” och välkomnar en helt ny anläggning som består av en restaurang, bistro, vinkällare och mer, allt på samma adress.

Det leds av Michelin-stjärnkocken Yannick Delpech och lovar prisvärda måltider tillagade av högkvalitativa, lokala råvaror.

Fokuset ligger på autentiska lokala rätter som skapas genom en kombination av historiska tekniker och recept med moderna detaljer och utförande – en av Delpechs signaturrätter är fläsk med kronärtskockor och färsk timjan.

Köket fokuserar på äkta lokal mat. Regionens främsta hantverkare och producenter, särskilt de som är engagerade i en hållbar jordbruksvision, informerar rätter från en köttfärsplatta till duva.

Med mer än 800 val på vinlistan finns det garanterat en flaska även för de mest kräsna.

Des Roses et des Orties

Shopping Basket