Webbyrå med det lilla extra

September 30

Det finns mycket man kan förmedla på en hemsida. Men kanske är sättet som det förmedlas lika viktigt. För vem vill sitta och läsa och leta information på hemsidor. Nej, på en hemsida skall det tydligt framgå vad för information som finns på sidan så att besökaren snabbt kan lämna sidan ifall den inte handlar om det man söker efter. Eller med andra ord inte tappa de som kan vara intresserade av webbplatsens budskap.

1. Intresseväckare

Internetsurfare är otåliga och kräsna så det gäller att snabbt visa att man har det som hen letar efter. Det kan man göra med textuppbyggnad. Starta med problematiken, visa läsningen och beskriv sedan att just här finns lösningen. 

Ett annat sätt att få besökaren att stanna är genom att lägga filmer på webbplatsen som den ovan som finns på en från Göteborg, se hemsida med flera filmer. 

De finns även animerade bilder för få besökaren att stanna kvar på hemsidan, se på de olika sidorna på denna webbplats.

2. SEO sökmotoroptimering

Vill du synas högt upp på Google och andra sökmotorer skall du sattsa på Sökmotoroptimering som förkortas SEO. 

Till SEO hör både de tekniska och kreativa komponenterna som behövs för att förbättra placeringar, öka medvetenhet och driva trafik i sökmotorer. Inom sökmotoroptimering finns det tusentals olika faktorer som avgör vilken placering en webbplats får i Google och andra sökmotorer. Allt ifrån innehållet som finns på din hemsida till hur andra webbplatser länkar till dig. Det kan också handla om att strukturera din sida på ett sätt som gör att sökmotorer enkelt kan hitta och indexera den.

Du kan läsa om det SEO här.

Shopping Basket